Bosses Bilder


OM

Fotografiet har väl aldrig varit så omdiskuterat som idag. På ena sidan rusar AI och mobilkamerorna fram och på den andra står den mer klassiska fotografin. Bilden har på gott och ont gått från att vara något exklusivt och unikt till att bli ett konstant flöde som sköljer över oss – Ingen vet snart om det som visas finns i vår eller AI:ns verklighet! Mobilen har samtidigt gjort oss alla till fotografer vilka matar omgivningen med "vykort" från vardagen. I grunden är detta en positiv utveckling för i den processen utvecklas ofta ett intresse för bilden i sig. Och det är väl det intresset som vaskar fram morgondagens talanger.

För min del börjad resan då jag fick låna mammas gamla lådkamera med 6x6 film. Det var en tid långt före dagens avancerade digitalkameror flankerade med AI stödd redigering; livet i mörkrummet känns idag som eoner bort! Men under hela resan har jag varit fångad av en och samma fascination – bilden som uttryck!   Vad är det som gör en bra bild, att den når fram?

Även om tekniken ger oanade möjligheter och utbudet nära nog är oändligt står vissa bilder ut och skapar en egen värld långt bortanför det larmande bruset. Hur jag ska uppnå det är den ständiga fråga som väl aldrig får ett entydigt svar men det är ett intressant och givande område att utforska. Förhoppningsvis lyckas jag av och till skapa något som berör just dig, får dig att stanna upp för en sekund för att sväva bort in i motivet.

En del av mina bilder finns också representerade i olika fototävlingar och gallerier. På senare tid t.ex. följande:

  • Blackboxgallery, Portland, Oregon – Exhibition 1-20 november 2023
  • PH21 gallery, Budapest, Ungern – Exhibition 29 juni -22 juli 2023
  • PH21 gallery, Barcelona, Spanien – Exhibition 9-15 juni 2023
  • PH21 gallery, Budapest, Ungern – Exhibition 4-27 maj 2023

Jag hoppas att du tycker bilderna är intressanta och vill du lämna en kommentar är det bara att skicka ett mejl – det är alltid kul att höra vad just du tycker.   Vill du få ett mejl när något händer anmäler du ditt intresse för att komma med på mejllistan.

Har du frågor eller tankar runt bilderna, kontakta mig på
bosse@bobild.se

Välkommen in!

/Bosse